Kosten

In 2015 is veel veranderd in de jeugdzorg door de transitie naar de gemeente. Spurt heeft een contract met de gemeenten zoals beschreven op de pagina ‘gecontracteerde gemeenten’. Naar meer informatie over de transitie kunt u ook informeren bij uw huisarts en het wijkteam in uw woonbuurt. Voor vergoeding van de zorg is het namelijk belangrijk dat uw hulpverlener een contract heeft met de gemeente waarin uw kind staat ingeschreven volgens woonplaatsbeginsel. Ook is het noodzakelijk dat u een verwijsbrief van de huisarts mee neemt naar het intakegesprek.

Diagnostiek of onderzoek wordt niet altijd vergoed. Het is belangrijk om hier van te voren naar te informeren bij Spurt. Voor uitwerking en verslaglegging van uitgebreide onderzoeken krijgt u een factuur die u zelf moet betalen. Onderzoek naar leerproblemen en intelligentie worden niet vergoed.

Alleen onderzoek en behandeling op gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling vallen onder vergoede zorg.

In het eerste gesprek zullen wij u informeren over de kosten en betalingsvoorwaarden. De algemene voorwaarden en betalingsvoorwaarden leest u in de Samenwerkingsovereenkomst Spurt en Cliënt.

Uurtarief: een consult van 45 minuten (+15 minuten administratie) = €100,-